16Apr 2015

Arles, Párizs és Buenos Aires után a budapesti
ArtBázison kerül bemutatásra Alajandro Erbetta,
argentin fotóművész, Reprises című sorozta és a
projekt alapján készült könyve.


A kiállítást Claudio Giacomino, az Argentin
Köztársaság Nagykövetségének ügyvivője nyitja
meg a művész jelenlétében, április 16-án 19 órakor.

Az esemény a Foundation for Contemporary Art
(FCA) és az ArtBázis közös szervezésében valósul
meg.

******************************************************
A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor számot akar vetni azzal, vajon ki is ő, mi az, amit a családi környezetben észrevétlenül megtanult, a környezetéből magába épített és mi az, amit ő maga adott hozzá? Különösen élesen vetődik fel ez a kérdés manapság, amikor a mobilitás és a ki/bevándorlás eddig soha nem látott mérteket ölt.
Ezek a folyamatok hozzátartoznak a mindennapi életünkhöz is.
Alejandro Erbetta egy személyes projekten keresztül keresi a múltnak a jelen felé és a jelennek a jövő felé mutató irányait.
Hogy jobban megérthesse mindazt, ami vele és a családjával történt, dédszülei útját megismételve, mint valami zarándoklatot, elindult hogy a piemonti Fontanetto d’Agogna-ból, Buenos Airesbe érkezzen.
Vajon ők hogy léptek partra, mi volt az, ami felhasználható volt az otthonról hozott tudásból és mi volt az, amit az új hazában hozzá tanultak? Miből állt össze generációkon keresztül az az ötvözet, amelyet ma saját hagyományának tekinthet? A sorozat az utazás és az utána történt kutatómunka alapján készült.
A projekt alapján összeállított kiállítás először 2012-ben volt látható a Festival de la Jeune Photographie Européenne, keretében.
******************************************************

REPRISES – Alejandro Erbetta
Az ArtBázison rendezett kiállítás megnyitója április 16-án, 19 órakor lesz. Az eseményt Claudio Giacomino, az Argentin Köztársaság Nagykövetségének ügyvivője nyitja meg.
Ezen az estén a közönség találkozhat az alkotóval is, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen rendezett, Az álmodó ember című, interdiszciplináris konferencián is előad.
Ez a kiállítás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia
Kapcsolat Kutatócsoportja, a Párizsi Magyar Intézet, az ArtBázis, a Kortárs Művészetért Alapítvány és az Argentin Nagykövetség együttműködésének eredményeképpen valósul meg.